Hoe werkt het

Om de financiële staat van uw auto te bepalen door de CarFinanceCheck, neemt u het financieringscontract van uw geldverstrekker bij de hand. Zo heeft u alle gegevens beschikbaar.

Is alles ingevuld, dan berekent de CarFinanceCheck gratis wat de financiële staat is van uw auto / contract. Vervolgens ontvangt u een mail van ons met daarin de financiële staat.

Met deze bedragen kunt u zelf bepalen of het voordelig is om met ons te praten over een nieuwe(re) auto (financiering).

Veel gestelde vragen

 • Wat is de financiële staat van mijn huidige auto?

  Dat is de waarde van uw auto minus het restant van de financiering en de kosten voor het afkopen van het contract. Net als met huizen resulteert dit in een overwaarde of staat uw auto nog onder water.

 • Hoe werkt de CarFinanceCheck (CFC)?
  1. De CarFinanceCheck werkt alleen als u een lening heeft afgesloten voor uw auto op basis van annuïteiten; dus met een vast bedrag per maand bestaande uit rente en aflossing.
  2. Neem het financieringscontract van uw bank of financieringsmaatschappij bij de hand zodat u beschikt over alle gegevens die u nodig heeft om de financiële staat van uw auto te checken
  3. Voer de gratis online waardebepaling van uw auto uit
  4. CFC rekent nu voor u uit wat de financiële staat van uw auto is; dus waarde van uw auto minus restant financiering en kosten om uw huidige contract af te kopen
  5. Met deze bedragen kunt u bepalen of het voordelig is om met ons te praten over een nieuwe auto (financiering).

 • Hoe berekenen wij de overwaarde?

  Dit is het geld dat u overhoudt of tekort komt. We berekenen dat als volgt. Uitgangspunt is het gemiddelde bedrag waarmee uw auto op diverse occasionsites wordt aangeboden. Daar trekken we vanaf de kosten die u heeft bij het vervroegd aflossen van uw lening en uw aanbetaling die u heeft gedaan.

 • Waarvoor wordt mijn e-mailadres gebruikt?

  We hebben uw e-mailadres nodig om het resultaat van de financiële autostaat naar u toe te sturen.

 • Met wie worden mijn gegevens gedeeld?

  De door u ingevulde gegevens worden uitsluitend met ons gedeeld.

 • Zijn er kosten verbonden aan het checken van de financiële autostaat van mijn auto?

  Nee, de CarFinanceCheck wordt u gratis aangeboden.

 • Hoe wordt de waarde van mijn auto bepaald?

  De CarFinanceCheck zoekt op relevante autosites naar vergelijkbare auto’s. Er wordt bekeken wat de gemiddelde prijs is waarmee deze auto’s door autobedrijven worden aangeboden. Na een correctie van de kilometerstand wordt de waarde van uw auto definitief vastgesteld.

 • Zijn de auto’s waarmee mijn auto wordt vergeleken exact gelijk?

  Nee, elke auto is uniek als het gaat om model versus bouwjaar, km-stand, meer-uitvoeringen, achteraf ingebouwde accessoires etc. De CarFinanceCheck vergelijkt op algemene specificaties en corrigeert vervolgens op de km-stand.

 • Nemen jullie ook de staat van mijn auto mee?

  Nee, u kunt zelf het beste de staat van uw auto inschatten en die eventueel corrigeren met de waarde van de CarFinanceCheck.

 • Is de waarde van de auto ook de prijs die u als dealer aan mij betaalt?

  Wij zullen een taxatie van uw auto maken. De staat waarin uw auto verkeert, aantal kilometers en de accessoires die erop zitten bepalen de waarde.

 • Waarom krijg ik geen waarde van mijn auto?

  Soms komt het voor dat er geen of erg weinig vergelijkbare auto’s worden geadverteerd. De CarFinanceCheck kan in dat geval geen reële waarde van uw auto berekenen.

 • Nemen jullie ook de boeterente mee in de waardebepaling

  Ja. Deze kan wel per financieringsmaatschappij verschillen. Heeft de lening op het moment van aflossen een looptijd van langer dan 1 jaar, betaalt u 1% boete over het afgeloste bedrag. Is de looptijd korter dan 1 jaar, dan betaalt u 0,5% over het afgeloste bedrag. Als u bij dezelfde financier blijft, wordt vaak geen boeterente berekend.

 • Kan ik ook een leaseauto checken?

  Nee, dat kan helaas niet. Dat geldt ook voor een private lease. Voor wat betreft financial lease, kan dit binnenkort.